Fysisk tungt å henge i høyden

Trappeoppgang

Trappeoppgangen ville som vi hadde tenkt, gi oss mye utfordringer i forhold til egen fysiske styrke. Vi får et stillas som vi er nødt til å jobbe på. Linn er ikke så fornøyd med høyder da hun har høydeskrekk. Tina er vant til å jobbe i høyden fra hun jobbet offshore, det er store kontraster mellom høydebekvemmeligheten hos oss to.

Tina liker seg i høyden :-) 

Kalkmaling er en krevende, men aldeles vakker maling å male med! Den males med kost og man bruker gjerne en grunning først i samme farge som kalkmalingen. En må huske at denne type maling må "seales" etter man har malt dersom den er i områder der den kan utsettes for vann. 

Bak Linn kan dere se trappen vi var helt sikre på at vi måtte montere selv, vi var så glad når vi slapp å montere den selv! 

Her ser dere trappen vi hadde før vi fikk skikkelig trapp, denne stigen hadde vi også under bygging av soverommet :o  


 

En av de aller største utfordringene er å få platene helt opp til taket i 2.etg, den eneste måten å få jobbet disse platene opp på var at Linn sto på ett av de nedre nivåene på stillaset og kastet platen med små mellomrom opp til Tina, som igjen står å holder platen til Linn er kommet opp på neste nivå for å så skru den inn i stenderverket. Vi valgte å bruke kalkmaling med fargen skifer grå, kalkmaling er utrolig gøy og fasinerende å bruke. Kalkmaling er også til en vis grad tidkrevende å male med da den skal males med pensel og ikke rull som vi har bruk på de andre flatene vi har ferdigstilt.

 

Etter 4 slitne håndledd og full ?trossing? av høydeskrekk er vi endelig ferdige med malejobben.
 

Taket skal sparkles og gjøres pent for Sander´s fornøyelse, det er ikke enkelt å sparkle et tak i den høyden der, stillaset stod litt for høyt i forhold til riktig stilling for sparkling og det er ikke behagelig å sparkle med ryggen i bue... Men vi kom oss igjennom taket også.

 

Det ble en del skjøter mellom 1 og 2 etg. som vi måtte skjule, der endte vi opp med noen selvklebende lister, som passer til stålstolpene i trappen.

 

Trappen ble montert av en trappesnekker, noe vi er evige takknemlige for, det var utrolig godt å få vite at vi slapp å montere denne selv!

 

Vi valgte å ikke ha noe på veggen i trappeoppgangen, den er så ren som man kan få den. Den ene veggen oppe valgte i å utfolde oss selv litt med, den brukte vi maskeringstape å malte i fargen BYGE. Det ble veldig kult syntes vi. Om vi noen gang skulle vært så heldige å vinne, så kan trappeoppgangen fylles med familiebilder, det er en drøm Tina har.

 

Når vi ikke er så drevne med å lage møbler selv så må vi utfolde oss litt med maling og farger i stedet. Tina er veldig glad i farger og har fått tenke ut noen farger for huset.

 

Vi føler vi fikk til det vi absolutt måtte på den korte tiden, og dette er nok det fysisk tøffeste vi har vært igjennom hittil i huset. Aldri har vi vært så slitne i kropp og sinn som nå.

Vi er veldig fornøyde med at vi ble ferdige, det betyr mye for oss å komme helt i mål.

Klem Linn & Tina <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

husetlinnogtina

husetlinnogtina

0, Nes i Akershus

Vi er Linn og Tina fra TV2 sitt nye program HUSET. Onsdager kl20:00

Kategorier

Arkiv

hits