Huset TV2 - Kjøkken-drømmen

Drømmekjøkkenet


Så var det endelig kjøkkenet og vi ser at vi snart har fullført første etasje.

 

Kjøkkenet fikk vi designet på Montér, det ble svart kjøkken som vi er komfortable med i fra før av. Vi har alltid ønsket oss kjøkken øy, vi var litt i til om det ville funke eller om rommet kanskje ville bli for lite. Det ble helt perfekt! Lampene over kjøkkenbenken kjøpte vi på Ikea og lakkerte i samme farge som lampen over øya. Den er i fra Lampehuset. Vi endret litt kontakter slik at vi fikk dimmer på lampene over benken, og det angrer vi absolutt ikke på.

Når vi endelig har fått kledd veggene, malt og var godt i gang med små prosjektene våres kunne vi se montørene montere kjøkken på profesjonelt vis.  Da det er ca 4 uker ventetid for herdet glass måtte vi benytte oss av ei slags plexiplate som er unik, denne tåler varme opp mot 120 grader. Denne kjøpte vi på Alnabru. Da veggen langs kjøkkenbenken er kalkmalt i samme farge som stuen og trappeoppgangen må den dekkes til. Kalkmaling tåler ikke vann eller annen fuktighet.

Linn fikk en plan om å lage en lysinstallasjon på veggen bak kjøkken-øya. Denne brukte hun mye tid og energi på og vi fikk den til slutt opp på veggen. Selv var vi fornøyde med den, men dommerne slaktet den så mye at vi datt helt ut av vurderingen av kjøkkenkonkurransen. Det var litt tøft å få så kvasse kommentarer på et helt ferdig produkt, for målet våres var å bli ferdige med kjøkkenet til tross for alt vi ønsket å få med av elementer. Det greide vi, så nå spiller det ingen rolle hva dommerne sier. Det som spiller en rolle er at vi liker våres kjøkken og det vi har fått til.

 

Vi hadde brukt kjøkken-montører for å få opp kjøkkenet, fordi vi ville legge litt tid i maling, lys-installasjonen, krydderhyller og handle kjøkken inventar. Og ikke minst fordi vi ønsket et perfekt montert kjøkken. Vi var også svært usikre på om vi to som aldri har montert ett kjøkken noen sinne, ville rekke det innen tidsfristen. Men selv er vi veldig fornøyde med at vi leide inn hjelp til å montere

.

 

I det hele er vi fornøyde med kjøkkenet våres, det er helt som vi har tenkt oss. Den lysinnstallasjonen havnet til slutt i containeren, nå sitter vi igjen med 4 hull i veggen og litt jobb for å fikse opp i veggen igjen. Det får vi ta når vi får tid. Atmosfæren på kjøkkenet våres er behagelig og innbydende. Vi har ett kjøkken som er ganske enkelt å holde rent, vi har funnet frem til den magiske kjøkken-triangelen som gjør at vi har gode arbeidsforhold på kjøkkenet.

Stolene som er plassert ved øya er malt i samme farger som kjøkkenet med samme skilledesign som på veggen, de er kjøpt på Søstrene Grene. sitteplassene har valgt av flere grunner. det er så deilig å kunne ha en frokost plass for oss alle 3, og ikke minst en spise plass for Andrea før skolen

. Vi valgte fargen ?green leaf? på kjøkkenet, grønt gir en behagelig og beroligende følelse. Som vi elsker den fargen!

Vi valgte lameller i vinduet, noe som vi syntes fungerte godt. Det var en liten utfordring å montere den sammen fordi det er så innmari mye deler som skal settes sammen til ett produkt. Men med godvilja til så går det meste. Men det tok virkelig tid!

Veggen valgte vi å dele med sikk sakk mønster, det for å dele de ulike sonene i den åpne løsningen. Vi lagde en trekant av ei plate som vi brukte som mal for å få det helt rett. Det er gøy å være litt kreativ! 

 Vekt i fra Kremmerhuset, Olje karaffel kjøpt på Christiania Glasmagasin. 
Blomster og grønt er med på å gjøre rommet levende :)PÅ Cristiania Glasmagasin på Strømmen Storsenter møtte vi ei så koselig dame bak disken, hun hjalp oss med de fantastiske NORGE produktene. Kongen av Danmark sukkertøyene er helt himmelske, disse produktene er verdt å prøve! 

Bildet på veggen er en bit av alle oss tre, Linn, Tina og Andrea. Vi tyvlånte fingeren til Andrea som vi dyppet i blekk og det samme gjorde vi med våres. Tina laget et kunstverk ut av fingeravtrykkene våres som henger på veggen til hjemmets hjertet, kjøkkenet.
Klem Linn & Tina <3 

Én kommentar

Kirsten Lundem

21.04.2017 kl.16:07

Så flinke dere er ! Det er skikkelig artig å følge programmet, og se hvor dyktige dere har blitt alle sammen. I tillegg er dere alle flotte personligheter som tør å by på dere selv, og som produsentene av serien klarer å få så fint frem på TV. "Like". Lykke til med fremdriften og en evt. finaleplass :-). Kanskje ser vi noen nye "Mogreininger" i nabolaget?

Kun 7 minutter og 4,2 km unna husene, finner dere gjenvinningsstasjonen til Øvre Romerike Avfallsselskap IKS på Dal Skog. Her kan man levere avfall og kjøpe hagejord og bark. I mai-juni skal vi åpne bruktbutikk også! Det blir stas. Vi håper dere får en sjanse til å besøke oss en gang.

Mvh. Kirsten Lundem, Kommunikasjonsrådgiver i ØRAS - www.oeras.no.

husetlinnogtina

06.05.2017 kl.23:46

Kirsten Lundem: Tusen takk ?? Det skal vi huske på ??????

Skriv en ny kommentar

husetlinnogtina

husetlinnogtina

0, Nes i Akershus

Vi er Linn og Tina fra TV2 sitt nye program HUSET. Onsdager kl 20:00

Kategorier

Arkiv

hits